Lajikuvaukset

Tasoluokitukset twerkissä lueteltuna helpoimmasta haastavampaan: TWERK ALKEET1 / twerkkaus tutuksi, TWERK ALKEET 2, TWERK AVOIN, TWERK JATKO

🍑 TWERK: Bootydance itsessään ei ole mikään uusi ilmiö, liikekielen juuret ovat alunperin länsi-afrikkalaisissa perinnetansseissa, kuten mapoukassa. Afrikasta nämä tanssit ovat kulkeutuneet orjien mukana Yhdysvaltoihin osaksi mm. New Orleansin bounce- kulttuuria ja sitä kautta muokkautuneet twerkiksi. Viimevuosina twerkkauksen suosio on noussut räjähdysmäisesti Suomessa ja ulkomailla. Nykypäivän muotoonsa fuusioitunut ja useista tanssilajeista vaikutteita ottava twerk on hauskaa, omaa voimaa ja naisellisuutta korostavaa tanssia jossa kunto kohoaa huomaamatta! Laji koetaan usein myös todella voimaannuttavana koska se on täynnä naisenergiaa jota harvoin normaalissa arjessa pääsee ilmentämään. Lajissa tehtävät liikkeet voivat vapauttaa myös kehosta stressiä joka kerääntyy usein juurikin lonkkien seudulle aiheuttaen erilaisia jännitteitä. Twerk koreografioissa näkyy usein vaikutteita monista muista tanssilajeista kuten commercial dance, reggaeton ja dancehall. Tämä vaihtelee kuitenkin aina opettajasta ja hänen tyylistään ja tanssitaustastaan riippuen.
**Katso TÄSTÄ esimerkki tekniikkapainotteisesta twerk-koreografiasta**

💃🏼TWERK SENSUAL: Twerk sensual (heels) on fuusiotunti joka yhdistelee sulavasti ja naisellisesti sensual twerkkiä ja commercial dancea. Koreografiat ovat pääsääntöisesti tanssillisempia kuin normaaleilla twerk- tunneilla. Keskitymme näillä tunneilla enemmän tanssiin ja ilmaisuun kuin tarkkaan twerk- tekniikan opetteluun. Kengiksi tälle tunnille käyvät mitkä tahansa korkkarit joissa on mukava tanssia (esim. nilkkurit, saappaat). Tunnille saa osallistua myös ilman korkkareita.
**Katso TÄSTÄ esimerkki twerk-heels koreografiasta**

🌴 DANCEHALL: Jamaikalla, pääosin Kingstonin kaduilla syntynyt ja edelleen kehittyvä tanssilaji. Dancehall on myös oma musiikkityylinsä ja kokonainen kulttuuri. Lajin erityispiirteenä on erilaiset nimetyt liikkeet tai liikesarjat (move/dance) joita Jamaikalaiset tanssijat kehittävät jatkuvasti lisää.
Yleisesti ottaen dancehallin kautta on mahdollista ilmaista useita erilaisia asioita ja tunnetiloja, mutta lajista on erotettavissa kaksi eri suuntausta:
1.Dancehall. Tyyli on unisex, mutta toisin kuin muualla maailmassa, Jamaikalla tätä tanssii pääasiassa miehet. TWERK Oulun dancehall unisex- tunnit eivät siis sisällä twerkkausta tai sheikkausta toisin kuin..
2.Dancehall Queenstyle (tai female dancehall) joka taas on naisellista voimaa pursuva laji. Koreografiat voivat olla rohkeita ja energisiä tai sensuallin pehmeitä
**Katso TÄSTÄ esimerkki dancehall unisex -koreografiasta**

Huom! Tällä hetkellä dancehall viikkotunnit toteutetaan all styles -yhdistelmätuntina, vaihtelemme teemoja muutaman viikon välein.

👑 DANCEHALL QUEENSTYLE: Dancehallin naisellinen, näyttävä ja rohkea tyylisuuntaus. Queenstyle on nimensä mukaisesti naisenergiaa ja asennetta täynnä oleva laji jossa ei pyydellä itseään anteeksi. Samoin kuin dancehall (unisex), tämäkin tyyli sisältää lajille ominaisia liikkeitä ja liikesarjoja. Queenstyle- tunneilla keskitymme liikkeitten lisäksi booty -tekniikoihin, whinaukseen (lantion pyöritystekniikat) ja hieman lajille ominaiseen akrobatiaan. Kurssilla etenemme aina osallistujien tason mukaan ja lyhyet akrobatiaharjoitukset sovelletaan jokaiselle sopivaksi tasosta riippumatta – aiempaa laji- tai temppuilutaustaa EI siis tarvitse osallistukseen tunnille.
**Katso TÄSTÄ esimerkki dancehall queenstyle -koreografiasta**

Reggaeton :
Latinalaisessa Amerikassa syntynyt ja myöhemmin kovaan suosioon Euroopassakin noussut tanssi- ja musiikkityyli. Sen suosiosta kertoo mm. se että nykyisin reggaeton -vaikutteiselta musiikilta ei voi juuri välttyä avatessaan radiosta jonkin hittikanavan tai mennessään clubille tanssimaan.
Reggaeton on ottanut vaikutteita eri tanssilajeista kuten eri latinotanssit, dancehall, hip hop ja afro.
Reggaetonia voi myös tanssia useilla eri tyyleillä ja sen tyylilajissa ”perreo” nähdäänkin paljon twerkkauksesta tuttua liikekieltä. Reggaeton on tämän tunnetuimman tyylin lisäksi kuitenkin paljon muutakin. Se on energinen, monipuolinen tanssilaji joka soveltuu hyvin niin naisille kuin miehillekkin.

%d bloggaajaa tykkää tästä: